Алатки

Алатки

Coming Soon

Интернет-платформата се состои од презентации, медиумски објекти и слободни достапни курсеви / обуки за а) водачи или претставници на локалните заедници, невладини организации, здруженија на граѓани, здруженија на имигранти / бегалци, организации кои поддржуваат инклузија, практики за интеграција, човекови права, интеркултурна размена и б) персоналот на јавните тела и јавните службеници-административни служби на релативни позиции кои имаат потреба да ги стекнат сите овие интеркултурни вештини, неопходни за дневен контакт со граѓани од  различно културно потекло.

КУЛТУРНА СВЕСТ И МЕДИЈАЦИЈА

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Интеркултурен капацитет кон прашања на дискриминација и нетолеранција

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

РАЗБИРАЊЕ И СОРАБОТКА НА ЗАЕДНИЦАТА

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ВЕШТИНИ ЗА НАСОЧУВАЊЕ И МЕНТОРСТВО

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ЧОВЕКОВИ ПРАВА И ЛОКАЛНА КОАЛИЦИЈАRights and Coalition Locality

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

КУЛТУРНА РЕФЛЕКСИЈА И ПОЗИТИВНА РАЗМЕНА

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ТРАНСФОРМАЦИЈА НА КОНФЛИКТИ

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ИСКОРИСТУВАЊЕ НА КУЛТУРАТА И УМЕТНОСТА ‘TANKS’ ОД ДВЕТЕ ЗАЕДНИЦИ, КОН ПРАКТИЧНА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА , КАКО ШТО СЕ ПОЗНАТИ РЕМЕК ДЕЛА НА КИНЕМАТОГРАФИЈАТА, МУЗИКА, СЛИКИ, ПОЗНАТИ СПОМЕНИЦИ, ТЕАТАР, ИТН

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.